Johnny og Wills store nedtur

Johnny Depp og Will Smith.

Det var for 10 år siden et par stærke navne at caste til en Hollywoodfilm. De to charmetrolde tog gerne cirka $20 mio. for en hovedrolle, men de var pengene værd. Deres film bonnede snildt $500 mio. på verdensplan – og flere gange i nærheden af det dobbelte. De var på en top 10 over skuespillere, der kunne sælge en film, anset hvad den handlede om. Publikum så en ’Johnny Depp-film’ uden at referere til handling, rolle eller andre ellers så interessante omstændigheder.

Men så gik det galt. Så grueligt galt at man nu med god grund kan være i tvivl om, de overhovedet kan genrejse deres karrierer.

I denne uge var det meningen, at den seneste Depp-film ’Mordecai’ skulle have haft dansk premiere. Men efter at den floppede ved billetlugerne i USA og blev høvlet ned af kritikerne, er den blevet pillet af premierelisten igen. Nu må de sidste vedholdende Depp-fans vente, til de kan streame filmen.

Will Smith har i dag premiere på ’Focus’. Det er en form for en romantisk komedie. Det er dog, desværre for ham, blevet hans dårligste åbning i 10 år, og filmen er endt et godt stykke under selv de mest konservative prognoser.

For stjerner af denne her kaliber handler det udelukkende om, hvor mange penge deres film tjener.

I Depps filfælde er det femte film i træk, der flopper. Han er stadig et stort navn, men publikum vil hellere læse om ham i sladderspalterne end se ham på lærredet. Problemet kan være, at han siden 2003, hvor han for første gang vimsede rundt som pyntede Jack Sparrow i ’Pirates of the Caribbean’, har (over)spillet den samme rolle hver gang. Han fremstår dekadent, verdensfjern og fimset uanset filmens plot. Han har mistet sin evne til at komme fri af tosserierne, og jeg savner helt enkelt et menneske inde bag sminken og de sjove hatte.

Billedresultat for Esquire will smith
Covert for bladet “Esquire” – marts 2015.

Smith gav for nylig et brutalt ærligt interview til bladet ’Esquire’. Det eneste der har drevet ham i 15 år, er at være nummer 1 på hitlisten. Han startede først sin refleksion efter karrieres største fiasko ’After Earth’ (2013), der tænkeligt går over i filmhistorien, som en af de værste film, der nogensinde er lavet.

Hvordan det kan gå så galt for to megastjerner skyldes, de ikke har evnet, at udfordre deres egne kunstneriske valg. De er blevet fanget i en økonomisk maskine, hvor der kun spekuleres i at give deres fans det, som man tror, giver gevinst. De har begge fået elendig rådgivning og udvist miserabel dømmekraft.

Heldigvis virker min VHS-afspiller stadig. Så kan jeg se film fra dengang, de stadig havde en plan med deres karriere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s