Hackede Hollywoodstjerner

En nøgen Jennifer Lawrence. Sikkert en kinky selfie som den sympatiske 24-årige stjerne har taget af sig selv, mens hun slænger sig i sin sofa og kælent sutter på sin pegefinger. Spekulation, erkendt!

Teenage-fantasien blev spredt ud over internettet i denne uge. Hele 101 Hollywood-stjerner havde fået deres iCloud-konto hacket af (formodentlig) en fyr, der havde smidt billederne op på den virtuelle opslagstavle ’4chan’. Sitet bukkede efter få minutter under for det massive pres fra verdens online-brugere, der ville have et glimt af de nøgne herligheder. Publikummet til den slags er selvsagt enormt.

Det er langt fra første gang, at en stjerne får sine private dele sendt i digitalt omløb. Jeg husker tydeligt mine klamme håndflader, da jeg sammen med en kammerat i midten af 90’erne fandt Pamela Andersons eskapader på det dengang helt nye, spændende internet. Hendes karriere var mærket for altid. Dengang skænkede vi ikke en tanke, at alle 20 år senere ville have et kamera i hånden, have adgang til et hurtigt og globalt net samt at der ville komme en generation for hvem, en fræk selfie bare hører til det at være ung.

Sagen med Jennifer Lawrence og de 100 andre stjerner er skam alvorlig nok. Det er forbudt at dele eller gemme billederne, og FBI er i fuld gang med at finde hackeren, der i fald han bliver fanget, bliver buret grundigt inde, formodentlig uden en computer i bagagen. Sidst en tilsvarende sag blev rullet op med Scarlett Johansson i den nøgne hovedrolle, fik hackeren 10 års fængsel.

Skandalen kan også ende med at blive alvorlig for Lawrence, der indtil nu har været et pletfrit forbillede. Hun er på få år blevet en naturlig Oscar-favorit, der i sin unge alder allerede har en Oscar og to yderligere nomineringer. Lawrence har med sine hackede billeder sat sit pæne image på spil i Oscar sammenhæng. Uanset at det ikke er hendes egen skyld, at billederne havnede på nettet, så vil hun fremover blive mindet om billederne i alle mulige sammenhænge. USA langt mere moralsk, tenderende til det religiøse, end de fleste andre steder.

Lawrences’ trængsler er muligvis ikke ovre endnu. Rygter truer med, at der er en sexvideo med hende på vej i omløb. Hun er cool og skal nok komme sig, men perspektivet er skræmmende. Det er ikke sidste gang, at vi ser stjerners private billeder kompromitteret på nettet. Det der er underholdning for folket, er nedbrydende og degraderende for dem, det går ud over.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s