Trailer lir i sommerluften

Forleden dag var en bemærkelsesværdig en af slagsen. Ikke fordi solen skinnede eller fordi Tour de France-rytterne kiggede op over det sidste bjerg.

Næh nej, der var skam premiere på den længe ventede første trailer til filmatiseringen af ’Fifty Shades of Grey’. EL James mommy porn bestseller-serie, der har rundet imponerende 100 millioner solgte bøger. Det er alligevel imponerende hvor mange, der tænder lidt på at læse om klap i måsen uddelt af en nystrøget rigmand.

Traileren på 2 minutter og 21 sekunder blev på de første fem dage set af 36,4 millioner mennesker. Det gør den til den mest sete forfilm i 2014. Til sammenligning blev ’Transformers 4’ set af 26,3 millioner de første fem dage. Den runder snart en milliard dollars i indtjening, så producenterne af ’Fifty Shades’ sidder formodentlig allerede nu og griner inde bag lædermasken.

Traileren er et stadigt større markedsføringsværktøj i USA, og der bliver holdt minutiøst øje med, hvor meget en trailer bliver delt, set og debatteret. Hver uge kommer en ny stor film på det amerikanske marked, og kan producenterne ikke lave en særegen kampagne, bliver det umådelig svært at få publikum i biograferne. Ellers fatter publikum simpelthen ikke, at en film overhovedet er kommet, før der er en ny på plakaten.

Relateret billedeEr traileren til ’Fifty Shades’ så noget ved? Ikke specielt. Det er vel filmen kogt ned til et par minutters forspil. Vi ser den usikre, nysgerrige pige og den selvsikre og mystiske mand. Han har penge, magt og sixpack. Hun har en cardigan og pjusket pandehår. Hvad mon feministerne siger til den fremstilling af kønsrollerne?

Traileren er i bedste fald kedelig. Lidt som bogen har jeg ladet mig fortælle.

Som en af mine veninder sagde, var det mere pirrende at få finger af bumsede Kim fra 8. i cykelskuret en kold novemberaften efter en halfest i 1985, end det var at læse om Anastasia Steele og Christian Grey, der afvikler lidt soft bondage i hans hemmelige gemakker.

Det er smart og klogt af producenterne, at lukke traileren ud i sommervarmen, hvor bikinier og speedos giver en lidt mere interessant selfie at prale med.

Hvis hypen holder, kan de se frem til en massiv succes, når filmen passende rammer lærrederne på Valentines Day – den 14. februar i 2015. Mon ikke den årlige lyserøde gave bliver en lille fin ni halet pisk fremfor de vanlige chokolader?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s