Hvor er Serena?

Billedresultat for serena film

Det er to år siden, at Susanne Bier gik rundt på settet i Tjekkoslovakiet til filmen ’Serena’ sammen med et par af tidens største stjerner; Jennifer Lawrence og Bradley Cooper. En gylden triangel der er grund til at have forventninger til. Bøvlet er bare, at filmen nu i 16 måneder har været færdig, og at der stadig ikke er nogen premieredato.Billedresultat for serena film

Titelrollen tilhører nu 23-årige Jennifer Lawrence, der på fire år blevet filmbranchens mest attraktive kvinde. Gennembruddet i ’Winter’s Bone’ (2010) gav straks en Oscar-nominering, og derefter gjorde hun det eneste rigtige, nemlig at signere megasuccesen ’

The Hunger Games’ og Oscar-vinderen ’Silver Linings Playbook’. Lawrence er en god picker, som de kalder det. Hun er god til at vælge roller. Hun varierer sine film, så hun både brillerer i blockbusters og de såkaldte kvalitetsfilm, der er mindre kommercielle og typisk rammer prisuddelingerne.

’Serena’ foregår i North Carolina i 1929, hvor USA er formørket af depressionen. Serena og George er nygifte, de ankommer fra Boston for at opbygge et træ-imperium. De fjerner al modstand med brutalitet og kynisme, og mens Serena kan overmatche alle mænd i kraft og forretnings-taktik finder hun ud af, at hun ikke kan få børn. Samtidig opdager hun, at George tidligere har gjort en kvinde gravid. Serena beslutter sig for at myrde kvinden. Historien er baseret på Ron Rash’s roman fra 2008.

Hvorfor kommer filmen så ikke ud? Først forlød det, at den ikke måtte konkurrere med Lawrences’ andre titler. Siden at den ventede på at komme til Cannes 2013. Derefter at den ikke har en amerikansk distributør, så den for nuværende ikke kan ramme sit primære marked i USA. Ingen udenfor produktionen har set den, så der er ingen rygter om problemer med filmens kvalitet.

Bier har i mellemtiden haft succes med ’Den Skaldede Frisør’, og er lige nu ved at færdiggøre ’En Chance til’.

Lawrence og Cooper er for længst videre med nye, store titler, der kun vil understøtte deres talent og markedsværdi.

På filmens vegne er der historisk det problem, at det er yderst sjældent, at film der har ligget så længe på hylden, bliver en succes. Der er en sandsynlighed for, at den virker gammel, og at historien om dens forsinkelse i sig selv vil virke mistænkelig for publikum.

Jeg glæder mig meget til at se filmen – og naturligvis til at finde ud af hvorfor, at en film med så store navne stort set er forsvundet fra markedet.

2400

Billedresultat for Hævnen
Filmen “Hævnen”

Bier og de to smukke skuespillere har det til fælles, at de alle tre er gode venner med Oscar Akademiet. Bier vandt for ’Hævnen’ i 2011, Lawrence for ’Silver Linings Playbook’ i 2013. Cooper har været nomineret for både ’Playbook’ og ’American Hustle’ (2014) – ligesom Lawrence var.

 

Hun er sin generations største navn, og er vel den eneste på scenen, man tør spå en Meryl Streep-karriere, da Lawrence har samme integritet og imponerende dramatiske rækkevidde i sit spil.

Filmens manuskript har været i udvikling siden 2009, hvor ’Noah’-aktuelle Darren Aronofsky skulle instruere og Angelina Jolie skulle spille Serena. Det sker ofte i filmbranchen at historier skifter hænder, selskaber og titel. Dengang hed historien ’The Falling’.

Bier overtog filmen efter sin Oscar i 2011, og castede altså dengang de to friske, spændende navne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s