Tarok i dødssporet

’Tarok’ åbnede med 23.000 solgte billetter i weekenden. Oven i det skal der adderes 18.000 billetter i forpremierer, der er blevet afholdt op til premieren.

De 23.000 er de interessante. Filmen er blevet vist i 112 biografer i fire dage – hvis man regner med 3-4 visninger per dag per biograf, så svarer det til, at filmen er blevet vist cirka 400 gange siden torsdag morgen.

Det giver et gennemsnit på 55 gæster per visning.

Forpremiererne er et godt sted, at hente et pænt publikum. Dels krydres forestillingerne gerne med instruktører eller skuespillere, så der er lidt ekstra på billetten. Tallet der kommer ud af det, skal ses i lyset af, at der endnu ikke er kommet anmeldelser eller meget foromtale ud endnu.

Tarok ser ud til at få det svært.

Åbningsweekenden betyder mere og mere. H

vis en film ikke rammer publikum rent, får den svært ved at hente det ind senere.

Sagen er kort den, at hvis få har set den, er der igen få, der kan promovere den via anbefalinger til venner eller via sociale medier.

Dernæst er konkurrencen så hård, at der allerede på torsdag kommer et kuld nye, gode film, der kommer til at overtage de gode sale i landets biografer. I denne uge er det ’Gravity’ – en af årets bedste film – og ’The 5th Estate’ om WikiLeaks. Specielt førstnævnte bliver svær at konkurrere med.

’Tarok’ er løbet (det er svært at holde sig fra diverse heste/trav metaforikker) ind i fem store problemer:

– Den fik generelt en skidt modtagelse i torsdags.

– Dens markedsføring har været pauver.

– Kvinden i buret sælger helt vanvittigt.

– Den har ikke en tydelig målgruppe.

Og sidst men måske vigtigst:

– Filmen er forsøgt solgt på, at ’Tarok’ gav nationen håb og fællesskab.

Det er mega svært, at sælge noget på et følelse, der ikke længere eksisterer. Dels er hesten død og dels var det dengang, at den gav et fællesskab.

Hvis den slags skal findes frem igen mange år senere, skal det være tydeligt personificeret og genkendeligt (Dirch, Hvidsten Gruppen, Spies & Glistrup). Og med al respekt for Taroks store hestebegavelse, så mangler netop det element.

Med en åbning på 23.000 ligner det et billetsalg på cirka 150.000 (hvilket heller ikke er skidt i disse tider) med mindre der sker et lille mirakel med en slutspurt ude fra dødssporet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s