Nymfomanen kommer!

Af Søren Høy, Viasat Film

Der er cirka 4½ måned til Lars von Triers dobbelt-spillefilm ’Nymphomaniac’ rammer verdens biografer.

Den 25. december har den danske weirdo par excellence premiere på sin historie om nymfomanen, hvis liv filmen følger fra fødsel, til hun er cirka 50 år gammel.

Der er længe til, erkendt, og der skal nok blive plads til endnu mere om filmen i disse spalter, men den opmærksomme har lagt mærke til, at vi allerede nu jævnligt bliver pirret.

Hver måned kommer der en lille nyhed om filmen. Et billede, en plakat eller et lille klip. Langsomt spændes vi op til forløsningen, der med sikkerhed bliver fulgt af alverdens medier.

Trier er en god historie. Da han i 2011 lavede sit kamikaze-nazi-stunt i Cannes blev han den mest citerede dansker i verdens medier det år. Foran Outgames, homo-olympiaden, og diverse sportslige og kulturelle nyheder.

Mange troede fejlagtigt, at den oppustede, og på sin vis medieskabte, skandale på Croisetten ville ødelægge Triers navn og muligheder.

Der er sket det modsatte.

Interessen for ham og hans film har aldrig været større.

Samtlige dryp i den føromtalte, yderst veltilrettelagte kampagne er blevet citeret i alt fra de største amerikanske medier til serbiske undergrundsblogs.

Trier har allerede inden filmen endnu engang manifesteret sig som den største nulevende danske kunstner – og det gør han blandt andet ved en yderst moderne kampagne for filmen, hvor den bredes langsomt ud, så den sniger sig ind på publikum. Trier har aldrig før benyttet sig så markant og effektivt af medierne i en lancering.

Rygerne taler om et mesterværk. Lad os håbe, de har noget på sig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s