Refn

Nicolas Winding Refn bader Cannes i blod

Billedresultat for Nicolas Winding Refn

Af Søren Høy, Viasat Film

”Filmvold tænder mig,” fortalte en veloplagt Nicolas Winding Refn umiddelbart efter verdenspremieren på ’Only God Forgives’. ”Det er måske lidt af en fetich, og jeg har dyrket voldelige film siden jeg var dreng.”

Billedresultat for Only God Forgives
Filme “Only God Forgives” 

Refn var i Cannes i 2011 med ’Drive’, som han vandt instruktørprisen for. Det var uden tvivl hans internationale gennembrud. Nu ved alle hvem han er,

Billedresultat for drive movie

og derfor er der store forventninger til ham og hans film. Som i ’Drive’ spilles hovedrollen af Ryan Gosling. Han er siden deres fælles projekt blevet en superstjerne. Mændene synes han er cool, og kvinderne nyder tydeligvis både hans kunstneriske udfoldelser og hans fysiske fremtoning. Men vi får ikke lov til at høre hans tolkning af filmen, for Gosling kommer ikke til filmens premiere. Der har været spekuleret i kontroverser mellem instruktør og stjerne, men festivalens spin på den historie er, at Gosling er i gang med at lave sin egen film, og ikke havde tid til at komme. Det er sjældent og synd for filmen og festivalen at så attraktiv en skuespiller ikke møder op.

’Only God Forgives’ er langt fra ’Drive’, som ellers gav Refn mange nye fans. Den nye film er mystisk, tavs, meget spirituel og desuden grafisk hyper voldelig. Det kommer helt sikkert til både at koste i anmeldelser og Palme-mulighederne. Det er svært at forestille sig, at juryen tør honorere den danske auteur for en film af denne karakter – og samtidig er årets felt så stærkt, at det ikke ligner endnu en triumf for dansk film.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s