Sara Hjort

Sara Hjort i syret Cannes-film

Billedresultat for Sara Hjort cannes 2013”Jeg tror, at jeg skal have en vampet blå kjole på med leopardpletter,” svarer Sara Hjort på mit lidt forvirrede spørgsmål om, hvad hun skal have på, når hun sammen med filmholdet bag den hollandske konkurrencefilm ’Borgman’ skal op ad den røde løber i Cannes. ”Det har taget min cirka 14 dage at beslutte mig,” griner hun. Det lyder måske som lang tid, men det tog hele 38 år for Cannes at udtage en hollandsk film til at kæmpe om Den Gyldne Palme. Det siger måske lidt om, hvor privilegerede vi har været i Danmark med en film i konkurrence stort set hver år.

Sara Hjort spiller en fin, lille rolle i den syrede film, som med sikkerhed kommer til at dele publikum. Enten hopper man på den sorte, brutale humor eller også smider man den fra sig som usammenhængende galimatias.

’Borgman’ handler om en løjerlig mand, som invaderer en families hjem. Han tryllebinder dem, forhekser eller forbander dem. En dag kommer han, Borgman, forbi huset og inviterer sig selv indenfor. Fra den dag falder alt fra hinanden. Det ene mere bestialske og nederdrægtige mord efter det andet udføres af Borgmans håndlangere, som han også sørger for, bliver lemmet ind i familien. Det er ’Invasion of The Body Snatchers’ møder ’Funny Games’ med en klare inspirationer fra David Lynch. I det her morads spiller Sara Hjort familiens danske au pair, som langsomt bliver forvandlet fra de tre børns eneste holdepunkt til barnepigen fra helvede.

”Det er en stor ære, at få mulighed for at komme til Cannes med film,” fortæller hun. ”Det har altid være en drøm at være med på den fornemmeste filmfestival i verden.” Nu er hun her, og så er det bare med at nyde hvert et skridt op ad den legendariske røde løber til aftenens premiere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s