Panikken breder sig i Cannes

Af Søren Høy

Der sker underlige ting i Cannes i de her dage. I biograferne er det helt naturligt, at vi bliver revet rundt i løjerlige virkeligheder. Alt fra rumvæsner over japanske spædbarns-forbytninger til narkobaroner i Mexico. I salenes mørke accepterer vi stor set alt. Ude i virkeligheden bliver det en smule komplekst det, når systemerne bliver udfordret.

Natten til fredag blev Chopard-smykker for 5,8 millioner kroner stjålet fra et fancy hotel i byen. Chopard er officiel sponsor for festivalen, og langt de fleste starletter bærer derfor det eksklusive mærke på den røde løber, hvor de sultne fotografer giver smykke-giganten eksponering i alverdens magasiner, websider og tv-programmer. Det nyeste er, at man mistænker en ansat på hotellet eller en fra smykke-transporten, for at have tippet røverne om smykkernes opbevaring. No shit, Sherlock. Eftersom de var godt gemt væk dybt inde i det store hotel, så ville det trods alt kræve en film-forbryder at finde dem. Røveriet betød pudsigt nok, at sikkerheden og adskillige taskecheck på festivalen fik det hele til at ligne en lufthavn. Ved alle indgange er der nu visitering og ingen tasker går igennem med lukket lynlås.

Som om det ikke er nok, så blev den lettere opskruede stemning yderligere forstyrret fredag eftermiddag, hvor der pludselig var svært bevæbnet politi og blinkende salatfade på Croisetten. Rygterne buldrede allerede. Der var affyret pistolskud udenfor den Le Grand Journals tv-studie, hvor de hele dagen sender live fra festivalen. Jurymedlemmerne Christoph Waltz og franske Daniel Auteil, begge skuespillere, var midt i et interview, da bragene lød. Waltz blev under turmulten eskorteret ud med sikkerhedsvagter som levende skjold. Da krudtrøgen havde lagt sig viste det sig, at en eller anden sjover havde fyret fyrværkeri af for at lave sin egen lille happening.

Den onde gerningsmand blev overmandet og sidder nu i brummen indtil man finder ud af, hvad straffen er for at tænde kanonslag, når der er stjerner i nærheden.

Regnen siler ned og det sætter en dæmper på oprøret, der muligvis ligger og rumler under festivalens filmiske dramaer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s