Stalking CC – 5

EKKO ledes forbilledligt og med analaggresiv-præcision af chefredaktør Claus Christensen. EKKO har det seneste års tid haft adskillige dagsordensættende nyheder. Men hvad gemmer der sig bag den brutale facade af filmjournalistikkens verden?

I går så jeg ryggen af Claus Christensen. Han hastede forbi mig, og forsvandt ned af gaden. Hans taske var på størrelse med XL-kuffert. Det lignede noget fra en julekalender, så stor var den. Gad vide hvad der var i den?

Mystikken er absolut til stede.

Han havde en fodboldtrøje på, hvor der på ryggen stod ”Christensen” og under det 2.

Det var som om, at han gav mig et tegn. ”Der er 2 af os”.  ”Jeg er den anden Claus Christensen”.

Hvis det havde være en film, og det er jo næsten, så havde det med sikkerhed været et tegn, som tilskueren skulle huske. Hvad betyder det mon? Den store taske. 2. Var der et menneske i den? Eller en klon? Eller begge dele? Hvorfor løb han af sted?

Hvis der havde været en sydstats-politimand med 4 kartofter i mulen adderet til accenten, så havde han med sikkerhed sagt: ”Not so fast, son. What ya got in that bag”?

Ok, jeg digter her. Der var jo ikke nogen tyk sherif med en king size milkeshake i hånden og resterne af en gang meat loaf på reversen. Der var kun ham og mig og 1000 andre mennesker, der stod i kø.

Jeg syntes, at jeg hørte nogen råde om hjælp nede fra tasken.

Eller sådan husker jeg det. Det var jo i går. Nu er det her jo heller ikke stedet, hvor løse rygter skal sendes i omløb.

Klip til onsdag klokken 11.15 (det vil sige tilbage i tiden).

Pressekonference for Melancholia. Trier og co er ikke kommet endnu, så ingen af os har endnu glødende telefoner og trusler fra Søren Espersen ringede for ørerne. Alt ånder en form for fred. Ikke helt for mig, selvfølgelig, for jeg er på udkig efter Claus Christensen, som siden jeg begyndte at stalke ham fuldstændig har overladt scenen til sin dobbeltgænger. Ham der blev smidt ud fra den røde løber, ham der viser sig offentligt, ham der udtaler sig, ham der pligtskyldigt sidder og følger med i PRESSEMØDET. Min mund løb tør for alt det, som den kunne løbe tør for.

Der sad han. Pænt på første række. Han havde forklædt sig ved at tage Claus’ hat af, så han umærkeligt bare blandende sig i mængden.

Døm selv. Her er han: Claus Christensens dobbeltgænger:

Jeg turde ikke tale til ham. Tænk hvis han talte som Claus. Tænk hvis man også var en blodhund efter den sande historie. Den med kilder, den med etik, den med baggrund og research. Sandheden. Det satans ord som man hele tiden skal forholde sig til.

Klip frem til i dag, hvor chokket efterhånden har lagt sig, og jeg kan tænke klart.

De to Claus’er har en taktik, som de med sikkerhed har planket fra Saddam Hussein. De viser sig aldrig samtidig. Kun til festlige lejligheder. Det må minde om en Elvis-konvention. “Hej, Claus”. “Nå heeeej, Claus, godt at se dig”. “Har du set Claus?”. “Jeg er lige her”. De må kunne så mange interne vitser.

Min eneste tilsvarende episode var engang, hvor en meget fuld tyrker på et diskotek i Brugge i 1991 troede, at jeg var Luke Perry fra Beverly Hills 90210. Og da jeg afkræftede det, sagde hun; “Nåh nej, du er ham den grimme fra New Kids on the Block”. Jeg tog det som et kompliment. Eller en form for, for hun kunne jo have sagt, at jeg lignede en hund eller et andet dyr. Så er en fra et poporkester vel at foretrække?

Det minder mig om dengang hvor Christian Monggaard var til filmfestival I Moskva, og Mads Mikkelsen vandt en pris. Eftersom han ikke var der, og Christian var den eneste dansker I salen, så gik han op og modtog prisen. Eftersom de ikke læser Se og Hør på den Røde Plads, så troede alle til efterfesten, at Christian var Mads Mikkelsen. De ligner også hinanden på en måde, men ser man nøje efter, kan man godt se, at Mads alligevel er et par år ældre.

Ingen, ud over de to Claus’er og måske Liderlige Frydenlund, ved hvor nogen af dem er lige nu.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s