Stalking CC – 2

EKKO ledes forbilledligt og med analaggresiv-præcision af chefredaktør Claus Christensen. EKKO har det seneste års tid haft adskillige dagsordensættende nyheder. Men hvad gemmer der sig bag den brutale facade af filmjournalistikkens verden?

I dag kom nyheden om, at Lars von Trier skal lave benspænd for Martin Scorsese. Se, denne her historie fører tilbage til en lang korrespondance mellem Claus Christensen og mig selv. Jeg kan lige så godt afsløre med det samme, at jeg skal have sat en gammel hat over sagte blus. Grunden til at jeg ikke tilbereder den endeligt endnu er, at det uofficielle væddemål endnu ikke er helt afgjort.

Først skal EKKOs chefredaktør dog lige præsenteres ved billede. Denne gang er det som hidsig observatør til juryens pressekonference, som hverken han eller jeg fik adgang til – igen på grund af vores akkreditering, som i visse tilfælde kun gør plads til dem over os. Men det holder ikke Christensen tilbage for at få sit stof. Her er han i gang med at transkribere mødets sparsomme informationer.

Det foregår via en tv-skærm i paladsets (jeg ved, at det er prætentiøst at kalde det et palads, men de er jo franskmænd…) nedre etage. Grunden til at vi har taget opstilling i de relativt klemte omgivelser er, at her er lyden ikke simultan-oversat til fransk, så det giver muligheden for at høre de ægte stemmer, hvilket er næst-bedst efter at høre dem i virkeligheden.

Bemærk den lettere nedbøjede benstilling. Den har han fordi jeg i vanlig pubertær skolegårds stil havde været henne og sætte mit knæ i hans knæhaser, så han var ved at falde forover. Sjovt? Hmm. Måske hvis man er den, der gør det. Bemærk at han er flankeret af Robert De Niro i billedet på tv-skærmen. Det spiller en mindre rolle i denne historie, og Bob er mit eneste håb, hvis jeg ikke skal æde den gamle hat.

Kvaliteten vil jeg igen undskylde – det er svært under de fordækte betingelser, som jeg arbejder. Det er det med at stalke – det er sværere end man tror. Det kræver faktisk en del opmærksomhed.

Nå, tilbage til historien.

EKKO skrev får et års tid siden, at Trier og Scorsese ville lave et remake af Taxi Driver – denne gang med obstruktioner. Dengang ville ingen bekræfte nyheden. Med undtagelse af en anonym debattør på denne her blog. Men ingen ville ved navns nævnelse sige, at de var i gang med det projekt. Det fik mig til at gribe til bloggen og skrive, at EKKO burde checke deres kilder bedre. For er der ingen ved hverken Lars’ eller Martys selskab, der vil bekræfte det, så er det svært at tro på historien. Hmm – se, det er her den gamle hat kommer ind billedet.

Siden har Claus Christensen forsøgt at få mig til at skrive, at JEG tog fejl og ikke HAM. Jeg har bare holdt ham hen med snak, og sagt, at når der engang kom noget officielt, så skulle jeg nok give et dementi i forhold til mine påstande om, at han i den pågældende sag løb uden vind.

Ok, så… Her kommer den. Ichhiii…. Pyyyhhhaaaa….

Undskyld, Claus. Der er noget om snakken. Jeg beklager nu, her, offentligt, at jeg beskyldte dig og dine kumpaner for at rende rundt og sende uvederhæftige historier i omløb.

Arrgggg… Det gør så ondt, det her…

Desuden vil jeg gerne beklage, at jeg har vidst i et stykke tid, at du havde ret. Dels fra sikkert den samme kilde, som fortalte det til dig, samt at Trier vist sagde et eller andet om det i februar. Jeg har bare udskudt pinen, forsøgt at glemme skammen, pakket mig ind i mine egne sandheder.

”Skal dine læsere ikke snart vide, at dine beskyldninger mod EKKO er usande”, skrev han jævnligt til mig. Jeg svarede ikke. Undskyld for det også.

MEN – og det her er et super vigtigt MEN som passer i sammenhængen.

Jeg skrev, at de to hoveder sikkert ville samarbejde en dag, men jeg ikke troede på, at det var Taxi Driver med Robert De Niro, de skulle remake. Dertil er filmen for stor, for ikonisk (håber jeg). Det tror jeg stadig ikke på. Og der er ikke noget i nogen nyheder om deres fælles projekt, der peger i den retning (endnu). For dælan – jeg håber ikke, at jeg må til korset endnu engang snart. Det bliver grusomt.

For den nuværende sandhed er vel, at ingen ved, hvor og i hvilket projekt Marty skal udsættes for obstruktionerne? Eller er der? Ved den gamle deep throat det? Tal ud – vi vil vide det. Hvis jeg ved det før Christensen, er der mulighed for, at jeg vinder noget af æren tilbage.

I øvrigt vil jeg spørge Claus om jeg ikke må æde HANS gamle hat. Jeg har ingen – men det har han, som billedet tydeligt viser. Den ser egentlig taisty ud. Crispy udenpå og samtidig blød indeni.

Det er fredag. Jeg er på jagt efter Christensens dobbeltgænger. Jeg har ham i sigte. Fredensborg kommer i dag. Der er dansker-fest.

Dobbeltgænger, Fredensborg, fest. Det her kan ende alle steder.

Og bloggen skal nok komme til at handle om film. Det lover jeg. Det er bare fordi, at jeg er så optaget af at stalke Christensen. I morgen kommer der film. Med mindre der sker noget nyt med dobbeltgængeren,  eller hvis jeg får et solo interview med Fredensborg, så holder jeg en pause. Lover.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s