NORDISK FILM GÅR UDEN OM FILMINSTITUTTET

Direktøren for Nordisk Films produktion, Kim Magnusson, fortalte i dag, at Nordisk Film fra nu af vil producere 1-2 film om året uden støtte fra Det Danske Film Institut. “Det er for svært for unge instruktører, at komme til at lave film under de nuværende støtteordninger. Det gør vi noget ved”, siger han og fortæller, at den første film kommer allerede i sensommeren, Martin Barnewitz’ debut – teenagegyset “Kollegiet”.

Den har kostet 6 millioner kroner at producere, og vil få den vanlige million kroner med sig til markedsføring. “Det er ikke en low budget ordning”, fortsætter Magnusson, “vi laver budgettet efter hvor meget vi tror, at filmene kan indspille i biografen og på DVD samt i et salg til en tv-station. Vi er indspillede på at finansiere film til det dobbelte eller mere, hvis vi har en klar formodning om, at filmen kan spille sig selv hjem”. Der er et par unavngivne projekter under overvejelse.

“Kollegiet” får dansk premiere den 10. august i landets biografer.

Ole Bornedal back in business.

Efter 5 års stilhed på filmfronten er Ole Bornedal tilbage. I den grad. 15. juni har ”Vikaren” premiere og sidst i

“Vikaren”

august kommer ”Kærlighed på film”. Desuden annoncerede han i dag i Cannes, at han til foråret 2008 starter optagelser på en ultra voldelig film, som han kalder

”Befri os fra det onde”. ”Det bliver den mest voldelige film, der nogensinde fra Europa”, fortæller han fra Cannes, hvor ”Vikaren” bliver vist til verdens filmkøbmænd. ”Den får Scorseses æstetik og Tarantinos hårde stil. Den bliver sort/hvid, og kommer til at minde om en moderne western film”. Bornedal regner med, at filmen er klar til Cannes 2008.

Hunden Rocky bliver til TV og film.

Den succesfulde tegneseriestribe om hunden Rocky af svenske Martin Kellermann bliver nu til film i Danmark. Nordisk Film står bag, og den bliver produceret af Rene Ezra, der sidst havde komedien Sprængfarlig Bombe ude i biograferne. ”Vi laver først 13 små 2 minutters film til TV og web”, fortæller han fra Cannes, hvor spillefilmen om Rocky er ved at blive forhandlet færdig. ”TV-striben kommer til foråret 2008 og spillefilmen skal være klar et år efter”. Tegneserien om Rocky er solgt til 15 europæiske lande og USA, og det er meningen, at filmen skal versioneres til de lande, hvor striben er en succes. Filmen har et budget på små 18 millioner kroner, og bliver lavet i samme stil som succesfilmen ”Terkel i Knibe”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s