Drengefilm

”Ingen løse tråde”, siger bagmanden bag en konspiration til sin håndlanger i filmen ”Shooter”. Havde han da bare sagt det til instruktøren i stedet for.

Billedresultat for Shooter

Af Søren Høy

Lad det være sagt med det samme. Plottet i ”Shooter” er lige så gennemhullet som alle de stakler som filmens hovedperson, Swagger, plaffer ned. Men det gør ikke så meget, for der er knald på actionvolumen i to timer, og det er nok til at gøre de fleste drengerøve tilfredse.

Det hele handler om at Swagger (Mark Wahlberg) bliver lokket til at optrevle et planlagt mordforsøg op den amerikanske præsident. Swagger er patriot og tidligere skarpskytte for hærens specialenhed. Han kender alle trickene, og kortlægger lynsnart hvordan et eventuelt attentat kunne foregå. Vi fornemmer, at der er noget lusk med i spillet. Og det er der så sandelig. Attentatet mislykkes, men i stedet for at være helten, der afværgede det, så bliver Swagger hængt ud for at være den, der udførte det morderiske plot mod præsidenten. Den spegede affære bliver krydret med masser af anklager mod det storpolitiske system, hvor moralen er sat ud af kraft, og hvor alle beslutninger bliver truffet af kyniske magtmennesker bag politikerne.

Swagger er en trænet soldat og dræber, og derfor lykkes det ham naturligvis at undslippe sine forfølgere med et anseligt bodycount til følge. Undervejs får han hjælp af en FBI-agent, der i klassiks stil selv lugter, at der er noget råddent i systemet, og selv begynder at tvivle på de officielle historier om attentatet.

Wahlbergs figur, Swagger, er en moderne version af Rambo-figuren, der hærgede biograferne i 80’erne. Der er adskillige hilsner, både tematisk og en skudsår-scene hvor sy-grejet bliver fundet frem fra førstehjælpskassen. ”Shooter” imponerer ved sine mange flotte actionscener, og skuffer med sin manglende evne til at vise et gennemarbejdet og originalt plot.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s