Ninja Nonsens

14 år efter den sidste film er de fire vittige, muterende ninjaskildpadder tilbage. De kunne nu lige så godt være blevet nede i kloakken, hvor de hører til.

Af Søren Høy

I 1990 kom den første film om de fire skøre padder; Rafael, Donatello, Michelangelo og Leonardo. Det er i sig selv latterligt at opkalde fire skildpadder med Finn Nørbygård-humor efter store renæssancekunstnere. Det var pinligt grinagtigt dengang. Filmen mindede om et atomholocaustmareridt, hvor alle i universet var udslettede – lige på nær en flok ninjagalninge med rygskjold og øjnmasker, der lignede Dick Turpins aflagte.

Dengang blev den forvirrende handling kombineret med en spirende skaterkultur. De talende padder skatede og hørte rap-musik og var på en løjerlig måde billeder på en nye type unge. De kom fra subkulturen – i paddernes tilfælde kloakkerne – de trodsede samfundets normer og kæmpede for retten til at være anderledes. Det gik altså lige. Ikke meget mening, men lige akkurat nok.

Siden kom en 2’er i 1991 og en 3’er i 1993. Den sidste var så vederstyggelig, at den i flere år figurerede på uofficielle lister over historiens ringeste film. I de 14 år der er gået, er Ninja Turtles blevet et fænomen, og de har fået en trofast fanskare. Dermed er der sket det pudsige, at kvaliteten er blevet sat ud af kraft. Så længe det er noget med ninjapadderne, så er det godt. Basta. Der blev lavet en elendig og muteret tv-serie, som stik mod sund fornuft og uden for pædagogisk rækkevidde blev en succes i det meste af verden. Derfor måtte der komme en 4’er på et tidspunkt. Historien er det rene nonsens. Noget med nogle portaler til fortiden, hvor ud af der kommer 13 monstre og udødelige stenkrigere. Animationen er ret kedelig og uden den stoflighed, som vi efterhånden ved, at teknologien giver mulighed for. Padderne er lige så fjollede, pizzaspisende og spejderagtige som de var dengang for 14 år siden. Måske sidder man lidt og håber, at de bliver smidt ind i den der portal til fortiden, og nogen så slukker på portal-kontakten, så vi slipper for dem en gang for alle.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s