Ghost Rider

2 timers fri fra virkeligheden

Hvis du er med på en ordentlig røvfuld vanvittige effektscener kombineret med en fuldstændig tosset tegneseriehistorie, der er garneret med brølende motorcykler, tilsat Djævlen og al hans sataniske yngel – så hop i lædertøjet og tag en tur med ”Ghost Rider”.

Af Søren Høy

Jeg kan godt lide de her store, dyre, overdådige actionfilm. Det er som om, at det var her, at hele lysten til film startede tilbage i 70’erne. Eventyr med helte og dæmoner – smukke kvinder i nød, en masse problemer undervejs, såsom at verden naturligvis altid er lige ved at gå under, og en happy end kombineret med en open end, så vi er sikre på, at der kommer en 2’er inden længe. Det er formlen, og den virker.

”Ghost Rider” har det hele. Det er sådan en film, hvor man, hvis man havde overgivet sig til den gode smag, ville afvise den som det pureste nonsens. Handlingen er da også en smule cheasy, som man lidt smart kalder ting, der er på kanten af klistret kitch og sund fornuft.

Den unge Johnny Blaze sælger sin sjæl til Djævlen. Det er som om, at det tema dukker op på lærrederne hele tiden. Han bytter sjælen for sin fars kræftsygdom. Farmand dør desværre alligevel. Ham Djævlen er da heller ikke til at stole på. Filmen springer 20 år, og Blaze (Nicolas Cage) er stunt-kører. Han kan hoppe over voldsomt mange lastbiler og helikoptere med roterende blade på sin tunede motorcykel. Han overlever alt. Vilde styrt og halsbrækkende eksperimenter. Vi ved hvorfor. Djævlen kommer igen en dag, og han vil have indhentet sin gæld. Og han kommer. Klædt ud som Peter Fonda. Det viser sig i bedste fantastiske stil, at Johnny har ret så markante evner, han ikke vidste fulgte med sjæle-handlen. Johnny er en ”Ghost Rider”. Djævlens dusørjæger. En ”Ghost Rider” er kendetegnet ved at været et afpillet skelet med ild i. Det er mere, hvis nogen skulle møde sådan en type – så kan de også genkendes på deres dybe, lettere growlende stemme. Men det er nok det optændte kranium, man først lægger mærke til.

Johnnys mission og hans møde med den delikate Roxanne (Eva Mendes) samt de ekstravagante effekter skal gemmes til biografen. Der gør de ting sig bedst, det er der i mørket, at ”Ghost Rider” giver dig lov til at holde fri fra virkeligheden et par timer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s