Rich Kids

Stilen er hård. Det samme er stofferne, ligesom sex på bagsædet, og livet i det hele taget. Specielt hvis man er en rig teenager fra Guldkysten, der bliver svigtet af sine forældre.

Billedresultat for Rune Bendixen rich kids

Af Søren Høy

”Rich Kids” er ikke en amerikansk tegneserie på TV2 søndag morgen, hvor kloge, dygtige og pligtopfyldende, rige børn drager rundt i forarmede lande og uddeler penge, lærdom og omsorg. Det er derimod en dansk film om en flok forkælede, spolerede og snotforvirrede, unge mennesker fra Nordsjælland, der benytter alle tænkelige tidspunkter til at vælte sig i kokain, E, vodka og porno. De ræser rundt i convertibles, iklædt hvide hyttesko og polotrøjer naturligvis. De har no limit på kreditkortet, og de knepper sig til respekt, som de selv udtrykker det. Det er fint nok.

Efter min mening behøver man ikke tage moralsk stilling til en films handling. Jeg mener – det er jo ikke unormalt, at man griner af en film, hvor 100 uskyldige mennesker bliver plaffet ned, mens filmens superhelt løber zig-zag i kugleregnen. Eller finder sig i film om korrupte politikere, der svindler for milliarder. Det er filmens privilegium, at den kan svælge i krudt, blod og dårlige manerer. Det er jo bare film.

Hvis man vælger ikke at trække denne virkelighedens moral ind i ”Rich Kids”, så er filmen ganske interessant. For første gang er der i Danmark lavet en hårdt pumpet, lækkert klippet og nutidigt fortalt teenagehistorie om forsømte rigmandsbørn.

Den har appel, fordi den har fat i sine figurer, og skuespillerne giver figurerne gode filmiske egenskaber. De er så dybt og dæmonisk prægede af deres materielt forkælede opvækst, at deres virkelighed er absurd, og tilbage er der kun et ønske om at blive forstået og holdt af.

Filmen bliver solgt på masser af fræk sex og coke i metervis, hvilket selvsagt er uinteressant, for netop dét har de fleste enten prøvet eller set før. Det er lidt synd, for filmen handler om alt muligt andet end mel i næsen og blowjobs. Den handler om børn udsat for omsorgssvigt og om en generation af karriere-forældre, der ikke tager deres familiære ansvar alvorligt. Temaet er formidlet, så det rammer direkte ind i teenagemålgruppen, hvilket ikke er så nemt, som det lyder. ”Rich Kids” er for teenagere, den er til dem og om dem. De fleste andre vil finde den poppet og ligegyldig, selvom der gemmer sig en god historie under overfladen af lir og designerdrugs.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s