Somersault – JP

Drama minus drama = kedelig film

Billedresultat for somersault movie

Den australske ”Somersault” vil så gerne være et spændende drama om en ung piges svære skridt ind i det komplicerede voksenliv. Det lykkes ikke.

”En australsk film”, tænkte jeg. ”Spændende”. ”Og så en teenagefilm med vilje, sex og måske, hvis jeg er heldig, kontroversielle scener, og i det hele taget en status fra teenage-land”. Den slags har vi brug for. Tænk på film som ”Thirteen” (Catherine Hardwicke, 2003), Larry Clarks brutale ”Kids” (1995) og ”Bully” (2001) – eller Cannes-vinderen fra 2003 ”Elephant”. Alle rystende film, der fortalte os post-teens langt mere om vores børns fremtid, end de fortalte teenagerne om deres nutid. De unge var ikke rystede over filmene. De var underholdt. Vi voksne var chokerede over tilstanden i teenage-tankerne. Det er sundt for os at se den slags film.

”Somersault” starter godt. Den udfordrende 16-årige Heidi (Abbie Cornish, 22 år i virkeligheden) løber hjemmefra. Hun er lige inden blevet overrasket af sin mor, da hun er ved at opfylde moderens kærestes Lolita-fantasi.

Hun gør det tilsyneladende af fri vilje, så ingen anklager mod kæresten, kun mod lille Heidi.

Heidi køber en one way ticket til en fjernt liggende bjergby, hvor hun den første aften knalder sig til et par drinks og en seng at sove i. Dagen efter møder hun Joe, der også har sine problemer.

Og ja, det er så det. 20 minutter inde i filmen går den i tomgang. Scener med Heidi og Joe i konflikt med deres alder og seksualitet og de dilemmaer, det medfører, bliver gentaget igen og igen – uden at filmen på noget tidspunkt hverken bliver provokerende eller grænsesøgende. Man venter, venter, venter på, at dramaet og forklaringerne kommer. Ingen af delene vil filmen af med. Det er som om, at der hele tiden skal til at ske noget forfærdeligt, det sker bare ikke. Der sker faktisk slet ingenting.

Hvorfor så to stjerner og ikke en? Fordi hovedrollen Abbie Cornish er supergod, intens, skrøbelig. Hun er snart aktuel i Ridley Scotts ”A Good Year”. Den glæder jeg mig til, og skynder mig at glemme ”Somersault”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s