Du kender hende godt… Men du ved bare ikke hvorfra

Lene Maria Christensen er den næste stjerne i dansk film. Hun er etableret på teatret, hun har været med i flere store tv-produktioner – nu er det kun det endelige gennembrud på store lærred, der mangler. Men det er lige om hjørnet. Hun er aktuel i komedien ”Fidibus” og har tidligere i år været med i Christoffer Boes reality-drama ”Offscreen”. Se godt på billedet og på hendes cv. Du kender hende godt.

Af: Søren Høy

”Det er historien i mit liv. Der er ingen, der kan huske, hvor de har set mig før.”

Lene Maria Christensen ved det godt. Folk kan aldrig genkende hende. De tror enten, at de lige har spist middag med hende, eller at de lige har været på ferie sammen med hende.

”Sidste sommer sad jeg i et fly sammen med min mand på vej på ferie, og foran sad der en dame, som kiggede på mig mange gange, og til sidst måtte hun spørge, om hun ikke havde set mig nede hos Ebbe…

10 minutter senere vendte hun sig om igen og sagde, ”Det er da dig fra Ebbes fest”. Jeg svarede så, at jeg er skuespiller, og at hun nok havde set mig i et eller andet.

Jeg kunne tidligere godt være lidt genert, når jeg gang på gang blev konfronteret med: ”Hej du der, som jeg ikke ved hvem er, men har set et eller andet sted før”. Det føltes pinligt, at jeg selv skulle sige, at jeg er skuespiller, og selv fortælle, hvor de mon havde set mig før. Det skabte ligesom en negativ energi, som jeg brugte alt for meget tid på.

Nu har jeg lært, at jeg skal tage det friskt og fornøjet og sige højt, at jeg er skuespiller, og at folk sikkert har set mig i ”Hotellet”. Jeg har fundet ud af, det oftest er fra den serie, folk genkender mig.”

Lene Maria Christensen er uddannet på Statens Teaterskole i København i 1999, og hun var under uddannelse samtidig med flere af de navne, der lige nu dominerer skuespillerscenen i Danmark. Blandet andre Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro, som hun senere kom til at spille sammen med i filmen ”Offscreen” og Paw Henriksen, der også spillede en af de gennemgående figurer i tv-serien ”Hotellet”, som blev vist på TV2 fra 2000 til 2002.

”Der er noget blufærdighed og forfængelighed i det.

Forfængeligheden har noget at gøre med, at jeg synes, jeg laver meget, og spiller med i gode ting. På teatret har jeg haft flere store roller, men det er der desværre meget få, der ved og bemærker. Men når jeg siger ”Hotellet”, så er alle med. Måske er det lidt professionel smålighed. Skuespillere vil selvfølgelig gerne have, at folk ser vores gode ting på teatrene, og ikke kun husker rollerne på tv. Og jeg vil bare så gerne have, at der snart står noget andet på plakaten end ”Lene Maria Christensen – fra Hotellet”. Det er seks år siden, at vi lavede den serie, og det er ikke fordi, jeg siden da har ligget på den lade side.”

Er det tv-seriens forbandelse, at det er svært at slippe ud af den?

”Det er det! Det vidste jeg på en måde godt, da jeg lavede den. Det var en arketype, jeg spillede, en lidt naiv receptionist – serien var populær, og det er svært at slippe ud af den skygge.

Da jeg fik tilbudt rollen, tænkte jeg af samme årsag meget over, om jeg skulle tage den. Jeg var lige nyuddannet fra Teaterskolen, og på det tidspunkt virkede det rigtigt at være med i en stor serie, som potentielt kunne nå langt ud.”

Christensens roller på film har ofte været som kæresten eller veninden. Hende den blonde, som de andre spiller op mod, hende som skal følge en anden figurs udvikling.

Hun spillede en stor rolle i Jesper W. Nielsens komedie ”Store Planer” fra starten af

2005. Her var hun den begavede prostituerede, der forelsker sig i en rockspillende fantast, spillet af Thomas Bo Larsen. Senere i 2005 var Christensen med i dét års store hit, ”Nynne”, hvor hun var kæreste med Nynnes blinde nabo. Hun er udstyret med tung jysk accent, og den kom sammen med hendes komedieevner på hårdt arbejde. I den aktuelle ”Fidibus” er det igen ren komedie. Hun er skiftevis kæreste med pusheren Paten (Jokeren) og den retorikstuderende Kalle (Rudi Köhnke). Rollerne de senere år ligner umiddelbart hinanden, vil de fleste nok mene.

”Det synes jeg egentlig ikke, at de gør, men der er selvfølgelig en eller anden grundsubstans, der er den samme. Noget umiddelbart og – jeg gider næste ikke at sige det – noget naivt. I ”Fidibus” er det ren barnlighed, jeg finder frem.

Det er igen ”Hotellet”, der spøger. Det er noget med hende den naive receptionist. Den rolle hænger ligesom over nogle af de ting, som jeg laver.”

Har du overvejet at gå efter en mere dramatisk profil i dine roller?

”Absolut. Det er nok det behov, jeg har lige nu.

Det skal ikke lyde som om, at jeg vil undvære komedien. Både ”Store Planer” og ”Fidibus” var sjove at lave, og jeg er vild med komediegenren. Jeg vil heller ikke gå tre år uden arbejde, for kun at lave drama. Er det en god komedie, så laver jeg den. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg gerne vil lave drama. Jeg tror også, at det er vigtigt for en skuespiller, at få så stor variation ind i arbejdet som muligt.

Derfor var det enormt rart at lave ”Offscreen”, og spille en helt anden type rolle. Det var improvisation og vildskab, og det strakte sig over et år. De roller er der ikke mange af.”

Du er jo også med i en Matas-reklame – hvorfor er du det?

”Nej, jeg er ikke. Hvorfor siger du det?”

Er det ikke dig?

”Nej, absolut ikke.”

Nå, undskyld – men så må det være én, der ligner dig.


Lene Maria Christensen

Født: 10. april 1972.
Gift med Anders.
Venter parrets første barn til november.
Uddannet på Statens Teaterskole, København i 1999.

Film:

Guldhornene (2007): Ydun
Fidibus (2006): Sabrina
Offscreen (2006): Lene
Nynne (2005): Beate
Store planer (2005): Bettina
Brødre (2004): Jeanette
Se til venstre, der er en Svensker (2003): Katja

TV:

Jul i Valhal (2005): Ydun
Forsvar (2003): Katrine Lindemark
Langt fra Las Vegas (2003): Kimmie
Hotellet (2000): Louise Jacobsen

Teater:

Lige for Lige (2005), Grønnegårds Teatret
Pelikanen (2004), Teatret ved Sorte Hest
Sting (2003), Cafe Teatret
Norway Today (2002), Husets Teater
Festen (2002), Mammutteatret
Episode (2002), Mammutteatret
Amadeus (2001), Østre Gasværks Teater
Lillerød (2001), Dr. Dante
Skærmydsler (2000), Det Danske Teater
Popcorn (2000), Det Danske Teater

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s